2012. március 5., hétfő

Mit is tud az IQ edény?


Egyik kedvenc edényem az IQ edény? Hogy miért?
Tömblakásban lakom, ahol elég nehéz megoldani a zöldségek tárolását, hogy ne legyen semmi baja. Az IQ edényben tárolhatom a zöldséget, a répát, a paprikát..., és ha néhány nap múlva kiveszem, ugyan olyan, mint amikor megvettem. Nálam mindig van egy a hűtőben, telerakva minden finomsággal, ami a napi főzéshez kell.
Már a barátnőmet is megfertőztem, hiszen ő is használja pedig Ő falun lakik, ahol van pince. Másik barátnőm nem zöldség tárolásra (szállításra) használta az IQ edényt, hanem ebben készített gyors savanyúságot.


Néhány fontos szabály, hogy ne érjen csalódás!
Ne tároljuk éretlen zöldséget, gyümölcsöt. Ne keverjük össze a különböző mennyiségű levegőt igénylő zöldségeket. Hűtőszekrényben ne tároljuk sárgabarackot, őszibarackot, kiwit, banánt, szilvát és paradicsomot. Hagymát, fokhagymát, burgonyát csak feldolgozás után tároljuk lezárt edényben.
 Ha kinyitjuk az edényt, akkor visszazárás előtt a tetejét töröljük szárazra, és az alján felgyűlt vizet öntsük ki.



IQ edények (Intelligens Frissentartók)
Kevés levegőt igényel: sárgarépa, retek, gomba, spárga, padlizsán, cukkini, zeller, tök, görögdinnye, ananász, cseresznye, eper, málna, szőlő
Közepes mennyiségű levegőt igényel: saláta, káposzta, petrezselyem, paprika, citrom, narancs, alma, körte
Sok levegőt igényel: kelbimbó, brokkoli, spenót, borsó, kukorica



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése